Husbådskirke i København

Husbådskirke i København.

I april er der holdt “rejsegilde” på den nye husbådskirke i Sydhavn i København! Husbådskirken flyder tæt på det sted, hvor Sydhavns Kirke skal bygges på landjorden. Kirkefondet, som er bygherre, har tradition for at lave en midlertidig kirke for at komme i gang med gudstjenester, dåb og bryllupper med det samme. Man har haft telte og midlertidige pavilloner, såkaldte vandrekirker, der kunne anvendes indtil den rigtige kirke var bygget færdig.
Kirken eller båden forventes at være klar til brug i sommeren 2019.


”Det er afgørende for Kirkefondet, at aktiviteterne i og omkring husbådskirken forankres i det lokale sogn med udgangspunkt i de rammer, som Kirkefondet stiller til rådighed. Det er også vort håb, at mange familier i de nye boligområder vil få øje på det kirkelige liv gennem husbådskirkens aktiviteter”, siger generalsekretær i Kirkefondet, Henrik Bundgaard Nielsen i følge Udfordringen.

Ved rejsegildet oplevede gæsterne, at det bliver et herligt sted at være kirke i!

Husbådskirken i København. Foto: Kirkefondet
Husbådskirken i København. Foto: Kirkefondet

Arkitekter, håndværkere og bestyrelsesmedlemmer i Kirkefondet og menighedsrådsmedlemmer fik pølser ombord på skibet.

Husbåden er designet af CC Design i Kerteminde. De bygger normalt flydebroer og marinaer, men nu også kirker!

Prisen for husbådskirken i København bliver omkring 10 millioner kroner. I kirken er der plads til omkring 100 mennesker.

De mange nye boliger ligger i nærheden af en havn, vil det være oplagt, at have en husbådskirke. For når den så har gjort tjeneste i Sydhavnen, kan den slæbes hen til et andet sted, siger næstformanden i Kirkefondet i følge Jydske Veskysten.

Pengene til Husbådskirken kommer fra salget af andre kirker i København.

Husk søndag!

Få information om gudstjenester i kirker, på TV, radio, online.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

3TILBUD-ANNONCE