Kirker med opladning til elbiler

Kirker med opladning til elbiler

Kirker med opladning til elbiler. Snart kan du her på kirker.dk finde kirker, hvor du kan oplade din elbil. Men hav lidt tålmodighed. De fleste steder vil du først kunne oplade bilen ved kirken juleaften 2024

Se kort med kirker, hvor der er planlagt at opstille ladestander

Se kort med kirker, der har opladning til elbiler

Opladning til elbiler: Grøn omstilling i Fyns kirker

I takt med den stigende popularitet af elbiler og den nødvendige overgang til mere bæredygtige transportformer, ser vi nu en spændende udvikling i de fynske kirker. Flere kirker på Fyn har nemlig taget initiativ til at installere ladestandere til elbiler på deres parkeringspladser. Det betyder, at du kan oplade din elbil, mens du nyder kirkens stemningsfulde atmosfære.

EU-direktiv kræver at P-pladser får ladestander

Det er et EU-direktiv, der har sat gang i denne udvikling. Fra den 1. januar 2025 er det påkrævet, at alle kirker med en parkeringsplads med mere end 20 pladser skal have mindst én ladestander til elbiler. På Fyn er alle ti provstier i fuld gang med at undersøge og finde de rette placeringer for disse ladestandere.

Kirker med opladning til elbiler

Projektet er et samarbejde mellem provstierne og Rambøll, der i øjeblikket bearbejder informationer om sognenes parkeringsforhold for at finde de mest hensigtsmæssige placeringer. Både Nationalmuseet, kongelig bygningsinspektør og fredningsmyndighederne vil blive involveret for at sikre, at ladestanderne placeres på en æstetisk og passende måde.

Stor opbakning til ladestandere men også kritik

Spørgsmålet om etableringen af ladestanderne er endnu ikke blevet afklaret. Men lokale menighedsråd har givet udtryk for stor opbakning til initiativet, da de ser det som en mulighed for at bidrage til den grønne omstilling og samtidig gøre kirken mere tilgængelig for besøgende og kirkegængere. Der er dog også menighedsråd, der er kritiske.

Både provster og Fyens stift er enige om, at der skal være kirker med opladning til elbiler. Kirker er ofte er synlige og nemme at finde. Desuden er der også et ønske om at støtte overgangen fra benzin- og dieseldrevne biler til elektriske biler.

https://stiftsjura.dk/vejledninger/kirken-og-kirkegaarden/vejledning-om-opsaetning-af-ladestandere-ved-kirker

Oplad elbil ved kirken

Oplad din sjæl og din bil i kirker med opladning til elbiler

Ladestandere ved kirkerne åbner op for en spændende mulighed for at forene tro og miljøansvar. Det bliver nu muligt for bilister at lade både bilen og sjælen op, mens de besøger kirker med opladning til elbiler. Ladestanderne vil være tilgængelige for både gæster, medarbejdere og beboere og besøgende og vil være drevet af forskellige udbydere.

Ladestandere ved kirken

Initiativet i Fyns kirker er ikke enestående. Kirker i USA har også kastet sig ind i kampen for grøn omstilling ved at tilbyde opladning til elbiler. Dette viser, at kirkerne kan spille en vigtig rolle som opladningssteder og bidrage til den globale grønne omstilling.

Vi ser frem til at følge udviklingen og håber, at flere kirker over hele landet vil tage dette skridt mod en grønnere fremtid. Lad os alle støtte op om denne positive forandring og lade elbilerne mødes med troen ved kirken.

Vejkirker med opladning til cykler og elbiler

Vejkirker
Klimamål i folkekirken

Få rådgivning til at spare energi i kirken

Husk søndag!

Få information om gudstjenester i kirker, på TV, radio, online.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

3TILBUD-ANNONCE

En kommentar på “Kirker med opladning til elbiler

  1. Ladestandere:
    I TV Avisen om indslaget var de så originale at nævne, at kirker jo kunne ændre P-pladser til 19 parkeringspladser i stedet for de 20, som er kriteriet for ladestander!
    Venlig hilsen
    Dorte Kjær

Der er lukket for kommentarer.