Kolding Provsti får ny provst

Kolding Provsti får ny provst

Kolding Provsti får ny provst

Den nye provst for Kolding Provsti nu er udnævnt. Der er tale om 47-årige Karina Dahlmann, som er nuværende sognepræst i Hannerup Sogn i Fredericia. Hun har desuden siddet i Fredericia Provstiudvalg i fem år, og kommer med en diplomuddannelse i ledelse.

Arbejdsmiljø er vigtigt

– Jeg har fået folkekirken ind med modermælken, og nu ser jeg frem til at skulle være en del af ledelsesniveauet. Kolding Provsti har en stor diversitet af sogne, og er på flere måder et progressivt provsti, hvor der f.eks. tænkes i samskabelsesprocesser med kommunen og i den grønne omstilling. Jeg glæder mig til at skulle arbejde sammen med både frivillige, ansatte i sognene og præsterne. En af mine kongstanker er, at folkekirken skal være et godt sted at arbejde. Derfor vil arbejdsmiljø stå højt på min prioriteringsliste, lige så vel som liturgifornyelsen er vigtig for folkekirken – samtidig med, at tradition og fornyelse skal gå hånd i hånd, siger Karina Dahlmann.

Karina Dahlmann

Provst fra 1. februar

Provst Karina Dahlmann
Provst Karina Dahlmann

Hun tiltræder provsteembedet 1. februar og skal også tjene som præst i Sankt Nicolai Kirke 25% af tiden.

– Som provst er det vigtigt at beholde forbindelsen til præstearbejdet. Det vil betyde noget for mig både arbejdsmæssigt og på det åndelige plan at knytte mig til en kirke og et sogn. Det bliver desuden en spændende og ny udfordring for mig at arbejde i en kirke, hvor det historiske vingesus spiller så meget ind. Indtil nu har jeg udelukkende været præst i en kirke, der er under 50 år gammel, fortæller Karina Dahlmann.

Karina Dahlmann.

Karina Dahlmann afløser tidligere provst i Kolding, Grete Wigh-Poulsen, der stoppede 13. november 2022, da hun fik nyt job som forstander for Kirkens Korshærs Forsorgstilbud i Aarhus Midt og herberget Tre Ege.

Sankt Nicolai Kirke glæder sig

– Menighedsrådet ved Sankt Nicolai Kirke ser frem til at tage imod den nye provst som vi glæder os til at samarbejde med. Provsteindsættelsen af Karina Dahlmann finder sted i Sankt Nicolai Kirke søndag den 5. marts kl. 10.30, hvor alle er velkomne, siger Hans-Kurt Gade, formand for menighedsrådet i Sankt Nicolai Kirke.

Hans-Kurt Gade
3TILBUD-ANNONCE