Ølgod kirkegård er danmarksmester

Ølgod kirkegård er danmarksmester

Ølgod kirkegård er danmarksmester i grøn kirkegård.

Se vinderen her :

Se Ølgod kirke her.

Med dommerstemmerne 2 af to blev kirkegården kåret som vinder.

Fanny Møller, Kirkegårdskonsulent Fyens Stift :

Begrundelse: 

Det virker til at kirkegården og dens ledelse har formået at få hele arbejderstaben med. Projektet om at blive grønnere, er i udvikling- noget der breder sig ud, langsomt med erfaring og tilvænning.

Især er jeg begejstret for hvordan overgangene fra noget der er mere naturligt går over i noget der er meget menneskeskabt. Fældede træer lader man ligge, som naturlige skulpturer i en landskabspark. Ved at lave de klippede kanter om de vide græsser, bliver det hele stadig styret og kommer ikke til at virke for vildt.  Der er tydelige forskelligartede udtryk på kirkegården, noget der vil gøre kirkegården spændende at gå på, på alle årstider. 

FANNY MØLLER, KIRKEGÅRDSKONSULENT FYENS STIFT

Ulrik Christiansen, MONUMENTA

Min indstilling til vinderprisen går til Ølgod, som har mange gode tiltag, visioner og målsætning, spændende testområder og et godt skole/kirkegårds samarbejde. 

Uddybning:

Lige lidt uddybende ang. DM i Grøn kirkegård. Det var lidt svært at vælge mellem de indkomne kirkegårde, men det der gjorde udslaget for mig, var de visioner og målsætninger som Ølgod præsenterede. Uden målsætninger og visioner kommer man ikke frem til målet. Så derfor blev Ølgod min vinder.

ULRIK CHRISTIANSEN, MONUMENTA

Jeppe Hedegaard Jeppesen fra Ølgod kirkegård er overrasket og glad, da jeg ringer og fortæller ham om valget. Han er glad for at dommerne kan se kirkegårdens intentioner.

Jeg er rigtig glad. Og jeg vil ind på hjemmesiden og se de andre deltagere og få inspiration!

Læs på Ølgod kirkes hjemmeside

Vi giver plads til naturen på kirkegårdene i Ølgod og Bejsnap | Ølgod kirke (oelgodkirke.dk)

I disse tider er der meget fokus på at give plads for biodiversitet i haver og parker.
Det gavner miljøet, dyr, insekter og mennesker. 
På kirkegårdene i Ølgod og Bejsnap tænker vi meget over, hvordan vi kan give bedre levesteder for insekter og dyr. Derfor har vi områder, hvor vi undlader at klippe græsset så tit som normalt. Vi sørger endvidere for at plante blomster, som insekter har glæde af.
På Ølgod kirkegård har vi desuden i samarbejde med Ølgod skole sat fuglekasser op, og har planer om også at sætte insekthoteller op.
I Ølgod er der etableret en meget smuk naturafdeling, hvor man både kan få sat kister og urner ned.
Gå en tur på kirkegårdene og se, hvordan vi prøver at styrke biodiversiteten. Kontakt gerne personalet, hvis I har spørgsmål eller kommentarer.

Jeppe Hedegaard Jeppesen

Deltagere i Danmarksmesterskab

Mårslet kirkegård

Vester Hassing kirkegård

Ølgod kirkegård

Øster Hassing kirkegård

Ølgod Kirkegård – Danmarksmester i Grøn Kirkegård

I en spændende konkurrence om at blive Danmarks grønneste kirkegård er Ølgod Kirkegård blevet kåret som vinder. Dommerne var enige om, at kirkegården havde formået at skabe en imponerende grøn oase, der forener natur og menneskeskabte elementer på en harmonisk måde.

En af dommerne, Fanny Møller, Kirkegårdskonsulent fra Fyens Stift, udtrykker sin begejstring for kirkegården og dens ledelse. Hun roser især den måde, hvorpå overgangene mellem det naturlige og menneskeskabte er skabt. Træerne, der er blevet fældet, ligger som naturlige skulpturer i landskabet, mens de klippede kanter om de brede græsarealer sørger for en elegant og styret atmosfære. Dette skaber en unik og interessant oplevelse på kirkegården, uanset årstid.

Ulrik Christiansen fra MONUMENTA deler sin begrundelse for at vælge Ølgod Kirkegård som vinderen af konkurrencen. Han er imponeret over kirkegårdens visioner, målsætninger og spændende testområder. Han fremhæver også et godt samarbejde mellem skole og kirkegård, hvilket har bidraget til Ølgods succes.

Jeppe Hedegaard Jeppesen udtrykker sin overraskelse og glæde over at blive valgt som vinder. Han er taknemmelig for, at dommerne kan se kirkegårdens intentioner og formål.

Kilde: Se Ølgod kirke her

Billede af Ølgod Kirke
Billede af Ølgod Kirke
Billede af Ølgod Kirke

De øvrige eltagere i Danmarksmesterskabet:

Besøg gerne kirkegården og oplev, hvordan de styrker biodiversiteten på deres kirkegårde. De har blandt andet områder med sjældnere græsslåning, blomster til glæde for insekter og samarbejde med skolen om at opstille fuglekasser og insekthoteller.

Læs mere om

3TILBUD-ANNONCE