Roskilde kirker

Roskilde kirker

Kirker i Roskilde

Roskilde Domkirke

Afslutningsgudstjeneste Himmelske dage 2022 i radioen P1

Trekroner kirke foto fra kirkens hjemmeside
Trekroner kirke foto fra kirkens hjemmeside

Trekroner Kirke En ny kirke med form som et hjerte.

Gammel Vor Frue Kirke ligger på Fruegade 2 i Roskilde. Den blev opført omkring 1080 af Roskildebispen Svend Nordmand. Der er desuden adgang til kirken fra dens parkeringsplads i Grønnegade.

Gammel Vor Frue Kirke i Roskilde
Gammel Vor Frue kirke

Link til Gammel Vor Frue Kirke

Læs mere

Enestående basilika

Gl. Vor Frue kirke er en enestående bygning, da det er Sjællands eneste bevarede frådstens-basilika. En basilika er en kirke med flere skibe, hvor midtskibet er højere end sideskibene, og hvor der er åben forbindelse mellem skibene. Frådsten er en kalkart, der aflejres omkring en kilde. Roskilde er rig på kilder og frådsten. 

I dag er Gl. Vor Frue kirke derfor et meget atmosfærefyldt sted til særlige begivenheder som dåb, bryllupper og begravelse. Tekst fra https://roskildedomkirke.dk/sognekirke/om-domsognet/kirker-og-kapel/gl-vor-frue-kapel

Roskilde domkirke foto Hammer Hans
Roskilde domkirke foto Hammer Hans

Gråbrødre Kapel

Jakobskirken

Roskilde Baptistkirke

Roskilde Kloster

Sankt Ibs Kirkeruin

Sankt Jørgensbjerg Kirke

Sankt Laurentii Kirke

Sankt Laurentii kirke i Roskilde

Katolsk kirke i Roskilde. Sankt Laurentii kirkes hjemmeside

Østre Kirkegård

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Dine kommentarer hjælper os med at forbedre vores produkter og tjenester, så vi bliver ved med at registrere dem. Vi bruger kommentaren også til fremtidig reference. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Vi beholder dit navn, så vi kan kommunikere med dig. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.
Vi opbevarer din e-mail, så vi kan kommunikere med dig . For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Vi opbevarer din webadresse på din hjemmeside, så vi kan kommunikere med dig om vores produkt og tjenester. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

%d bloggers like this: