Sankt Hans

Sankt Hans

Sankt Hans aften er mest kendt for heks og bål. Men aftenen er egentlig til minde om Sankt Johannes – Døberen. Han blev født seks måneder før Jesus. Derfor bliver han mindet 6 måneder før Juleaften – Jesu fødselsdag. Der er også folkelige traditioner, som du kan høre om i videoer:

Sankt Hans – hvorfor?

DR Skole

Se også video fra DR skole på Facebook https://fb.watch/dNsYttKEFc/

21. juni kl. 09.56  · 

✝️ ARBEJD MED SANKTHANS I MELLEMTRINNET 🔥

👉 Vidste du, at det er Johannes Døberens fødselsdag, der fejres til sankthans? Dagen efter er det sankthansdag, som er dagen, hvor Johannes Døberen blev født. 🥳

🤔💭 Men hvem er Johannes Døberen? Hvor stammer traditionen om, at vi tænder bål fra? Og hvad har det med Biblen at gøre? 📖

Midsommervisen

Vi elsker vort land – Midsommervisen ved Sigurd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Dine kommentarer hjælper os med at forbedre vores produkter og tjenester, så vi bliver ved med at registrere dem. Vi bruger kommentaren også til fremtidig reference. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Vi beholder dit navn, så vi kan kommunikere med dig. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.
Vi opbevarer din e-mail, så vi kan kommunikere med dig . For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Vi opbevarer din webadresse på din hjemmeside, så vi kan kommunikere med dig om vores produkt og tjenester. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

%d bloggers like this: