Ukraine kirker i fare

Ukraine kirker i fare

Ukraine kirker i fare. Verdensarvssteder der er truet af det russiske angreb i Ukraine

   I 1972 blev UNESCOs verdensarvskonvention underskrevet, som blandt mange andre lande Sovjetunionen tiltrådte. Denne konvention blev senere ratificeret af dens efterfølger Den Russiske Føderation. Dette forpligter dem til ikke at beskadige verdensarvssteder under deres igangværende invasion. 

Verdensarvssteder i Ukraine:

 Kiev

   Klosterkomplekset på Pecherská Lavras bakketop blev erstattet af en ortodoks kirke allerede i 1051. Det blev bygget på stedet. kirken i barokstil blev sprængt i luften af ​​tyske tropper i 1941, først genopbygget i 1998-2000 efter Ukraines uafhængighed. De gyldne kuppelbygninger i bakketopklostret blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1990 sammen med St. Sophia-katedralen i Beresztovo og Frelserens Kirke. i øjeblikket er disse bygninger mest udsatte.


Kiev kloster


Lemberg

  Den gamle bydel i Lviv (Lemberg) har indtil videre været skånet af russiske plager, men mange er allerede flygtet hertil fra den østlige del af landet. Den gamle bydel i Lemberg er et charmerende og omfattende verdensarvssted, som også bevarer mindet om den århundredgamle sameksistens mellem polakker, ukrainere, tyskere og kristne og jødiske mennesker i alle trosretninger med sine historiske bygninger.

Kilde: https://utazasielmenyek.hu/