Klar dig selv i 3 døgn psykisk

Klar dig selv i 3 døgn psykisk

Klar dig selv i 3 døgn psykisk.

(Denne artikel bliver løbende bearbejdet)

Nu skal vi huske at have vand, konserves og en nødradio, så vi kan klare os i 3 døgn. Det meddeler forsvarsministeren og beredskabsmyndigheden. Men hvad med at have et mentalt kriseberedskab?

At forberede sig psykisk på en krise involverer flere aspekter, herunder at anerkende og acceptere de følelser, der kan opstå, samt at udvikle strategier for at håndtere stress og usikkerhed. Det er vigtigt at opbygge et støttesystem af venner, familie eller professionelle, som man kan henvende sig til for rådgivning og støtte.

Powerbank

Nødradio – Med powerbank (5.000 mAh), solcelle, håndsving, AM/FM, lygte og SOS

Huskelisten med vand, mad, powerbank og madlavning

Fadervor og andre bønner giver ro

For at finde ro og fokus kan specifikke bønner og meditationer være meget hjælpsomme. En populær teknik er guidet meditation, hvor man følger en stemme, der leder én gennem afslapnings- og fokuseringsprocesser. Disse kan omfatte visualiseringer eller gentagelse af beroligende ord eller sætninger. En anden metode er mindfulness meditation, som involverer at være fuldt til stede i nuet og observere tanker og følelser uden at dømme dem. For dem, der søger en kristen tilgang, kan bønner som “Herrens bøn” eller “Fadervor” give en følelse af fred og forbindelse med det guddommelige. Derudover kan salmer og åndelige sange også fungere som meditative værktøjer til at skabe indre ro. Det er vigtigt at finde den praksis, der bedst passer til den enkelte, og at huske på, at regelmæssighed og tålmodighed er nøglen til at opnå de dybere fordele ved disse spirituelle øvelser.

Klar dig selv i 3 døgn psykisk – øv med christfullness

Christfulness Daglig bøn

At øve cristfullness og andre afslapningsteknikker kan også være gavnligt for at bevare roen og klarheden i sindet.

Christfulness er en praksis, der kombinerer elementer af kristen tro og spiritualitet med teknikker for indre ro og nærvær. Denne praksis indebærer brug af bøn, meditation og bevidst nærvær for at fremme en dybere forbindelse med Kristus, hvilket kan føre til en følelse af fred og ro i sindet. Gennem meditativ læsning af Bibelens tekster og kontemplation søger man at opleve Kristi nærvær og kærlighed på en personlig måde. Dette kan hjælpe individer med at finde ro i udfordrende tider, ved at fokusere på den kærlighed og tryghed, som troen tilbyder. Christfulness understreger også vigtigheden af at se andre mennesker og skabninger uden dom, hvilket kan bidrage til indre fred ved at fremme et mere kærligt og accepterende syn på verden omkring os.

Kontemplation med Richard Rohr

Kristen kontemplation, som formidlet af Richard Rohr, er en praksis, der søger at dykke dybere ind i den kristne mystik og traditioner for handling og kontemplation. Rohr, en franciskansk munk og økumenisk lærer, grundlagde Center for Action and Contemplation (CAC), hvor han underviser i, hvordan Guds nåde leder os til vores fødselsret som væsener skabt af guddommelig kærlighed. Kontemplation i denne sammenhæng er ikke blot stille refleksion, men også en aktiv deltagelse i verden gennem medfølende handling. Rohrs lære understreger vigtigheden af at finde en balance mellem indre åndelig vækst og ydre socialt engagement, hvilket afspejler hans overbevisning om, at de to aspekter af åndeligt liv – handling og kontemplation – er uadskillelige og gensidigt berigende.

Huskelisten med vand, mad, powerbank og madlavning

Klar dig selv i 3 døgn- Beredskabsforbundet

Information med nødradio, batterier og powerbank

Fakta boks

Drikkevand
3 liter pr. person pr. døgn. Dvs 9 liter i 3 dage person.
Evt. vand til husdyr
Mad
Mad til tre døgn, der er langtidsholdbar og let at tilberede
Tænd bål – selv i regnvejr

Medicin og førstehjælp
Nødvendig medicin for husstanden
Førstehjælpskasse
Evt. jodtabletter for personer under 40 år samt gravide og ammende
Hygiejneartikler
Toiletpapir
Hånddesinfektion
Bleer, bind/tamponer eller andet relevant for din husstand
Varme
Tæpper, dyner, varmt tøj
Andre fornødenheder
Powerbank eller batteripakke til fx din mobiltelefon
Powerbank til at oplade mobiltelefon og andet grej. Her er en med solceller og stor kraft.

Lommelygte
Batterier
Fysiske betalingskort (husk pinkode) og evt. kontanter i mønter og små sedler
Evt. stearinlys og tændstikker



Særlige behov
Er der børn eller ældre i husstanden?
Bor du udsat ift. fx oversvømmelser?
Har du alternative transportmuligheder i tilfælde af fx oversvømmelser?
Kan du hjælpe eller få hjælp af familie, naboer og venner?

Kommunikation
FM-radio, der kører på batterier/håndsving/solceller (eller evt. din bilradio)
Nødradio
Nødradio med powerbank (2000 mAh), solcelle, lygte, mv – Flere opladningsmuligheder

Det er også vigtigt at tænke på fællesskabet. At være forberedt er ikke kun for din egen skyld, men også for at kunne hjælpe naboer og lokalsamfundet. Ved at have en plan og de nødvendige forsyninger, kan du bidrage til samfundets samlede sikkerhed og modstandsdygtighed i usikre tider. Forberedelse er nøglen til at navigere gennem uforudsete hændelser med ro og beslutsomhed.

Tænd bål – selv i regnvejr


Dette kan inkludere alt fra at have en nødforråd af essentielle varer til at have en mental beredskabsplan for hvordan man vil tackle de psykologiske udfordringer, der kan opstå.

Desuden kan det være nyttigt at informere sig om potentielle kriser og have en plan for, hvordan man vil håndtere forskellige scenarier.

Nordiska kyrkor går samman i beredskapsfrågor17.6.2024 15:27:59 | Svenska kyrkanDe lutherska kyrkorna i Sverige, Norge och Finland har i dag skrivit under en gemensam avsiktsförklaring om ett närmare samarbete i beredskapsfrågor och krisplanering.Generalsekreterarna för tre nordiska kyrkor undertecknade på måndagen en avsiktsförklaring om närmare samarbete i beredskapsfrågor. Fr.v Ingrid Vad Nilsen, Den norske kirke, Pekka Huokona, Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland och Helén Ottosson Lovén, Svenska kyrkan. Foto: Gustaf Hellsing/Ikon.

– Våra kyrkor samverkar kontinuerligt i olika frågor, också inom beredskapsområdet.  Nu har vi tagit steget att ytterligare formalisera och fördjupa det arbetet, säger Helén Ottosson Lovén, generalsekreterare för Svenska kyrkan.

En arbetsgrupp har inrättats med representanter för de tre kyrkorna som kommer att mötas regelbundet. Fokus ligger på att dela goda exempel och dra nytta av varandras erfarenheter i de olika nationella sammanhangen. Men kyrkorna ska också kunna agera och ge varandra konkret stöd i ett akut krisläge.

– Även om vi i nuläget inte ser någon specifik hotbild mot våra kyrkor, så behöver vi mot bakgrund av det försämrade säkerhetsläget i omvärlden stärka beredskapen. Våra kyrkor har kommit olika långt inom olika områden. Med den här avsiktsförklaringen ger vi varandra draghjälp att lyfta den gemensamma nivån, säger Helén Ottosson Lovén.

Avsiktsförklaringen undertecknades på måndagen av generalsekreterarna för de tre kyrkorna, Helén Ottosson Lovén, Svenska kyrkan, Ingrid Vad Nilsen, Den norske kirke, och Pekka Huokuna, Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland.

Husk søndag!

Få information om gudstjenester i kirker, på TV, radio, online.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

3TILBUD-ANNONCE