Kortvisning OpenStreetMap afløser Google Map

Kortvisning OpenStreetMap afløser Google Map

Kortvisning på Kirker.dk har været leveret af Google. Men da jeg i nat fik en faktura på 7.000 kr for Google Map visning, så besluttede jeg at ændre det til OpenStreetMap. 

OpenStreetMap er åben dvs. det er gratis og udviklet og drevet af frivillige bl.a. en udvikler i Ukraine (læs mere…)

Mange organisationer og virksomheder bruger i dag OpenStreetMap-data til forskellige formål, herunder navigation, turisme, urban planlægning og nødhjælpsindsatser. Med OpenStreetMap kan man også nemt oprette brugerdefinerede kort til specifikke formål.

Volodymyr udvikler i Kiev i Ukraine 

Volodymyr Agafonkin er en fremtrædende udvikler inden for OpenStreetMap-miljøet. Han er bedst kendt som grundlæggeren af det populære JavaScript-bibliotek Leaflet. Det bruges til at vise interaktive kort og anvendes bredt i OpenStreetMap-projektet.

Folderen blev oprettet for 11 år siden af Volodymyr Agafonkin, en ukrainsk statsborger, der bor i Kiev.

Russiske bomber falder nu over Volodymyrs hjemby. Hans familie, hans venner, hans naboer, tusinder og atter tusinder af helt vidunderlige mennesker søger enten tilflugt eller kæmper for deres liv.

Udvikler kortvisning midt i krigens larm

De russiske soldater har allerede dræbt titusinder af civile, herunder kvinder og børn, og begår massekrigsforbrydelser som gruppevoldtægter, henrettelser, plyndringer og målrettede bombninger af civile beskyttelsesrum og steder af kulturel betydning. Dødstallet bliver ved med at stige, og Ukraine har brug for din hjælp.

Som Volodymyr udtrykte et par dage før invasionen:

Hvis du vil hjælpe, skal du uddanne dig selv og andre om den russiske trussel, følge velrenommerede journalister, kræve strenge russiske sanktioner og ukrainsk støtte fra dine ledere, protestere krig, nå ud til ukrainske venner, donere til ukrainske velgørenhedsorganisationer. Bare vær ikke tavs.

Ukrainerne anbefaler velgørenhedsorganisationen Come Back Alive. For andre muligheder, se StandWithUkraine.

Hvis en appel til menneskeheden ikke virker for dig, vil jeg appellere til din egoisme: fremtiden for ukrainske borgere er fremtiden for Leaflet.

Det er skræmmende at se folderen blive brugt til at dokumentere Ruslands krigsforbrydelserfaktuel rapportering af krigen og til koordinering af den humanitære indsats i Rumænien og Polen. Vi anbefaler disse anvendelser af Leaflet.

Hvis du støtter den russiske regerings handlinger (selv efter at have læst alt dette), gør alle andre en tjeneste og bær nogle frø i lommen.

Om Volodymyr Agafonkin

Volodymyr Agafonkin er en fremtrædende udvikler inden for OpenStreetMap-miljøet. Han er bedst kendt som grundlæggeren af det populære JavaScript-bibliotek Leaflet. Det bruges til at vise interaktive kort og anvendes bredt i OpenStreetMap-projektet.

Agafonkin arbejdede tidligere for OpenStreetMap og var en af hovedmændene bag udviklingen af Leaflet. Leaflet er kendt for sin brugervenlighed, fleksibilitet og letvægt. Det har gjort det til et foretrukket værktøj til at vise OpenStreetMap-kort og integrere dem på websteder og applikationer.

Takket være Volodymyr Agafonkin og Leaflet har udviklere og brugere af OpenStreetMap adgang til et kraftfuldt værktøj til at udforske og præsentere kortdata på en nem og effektiv måde.

Hans bidrag til OpenStreetMap-fællesskabet har været værdifuldt og har bidraget til at fremme projektets vision om at levere åben og fri tilgængelighed af kortdata til alle. 

Om OpenStreetMap

OpenStreetMap (OSM) er et projekt, der blev startet i 2004 af Steve Coast. OSM er et crowdsourcet kortlægningsprojekt, der sigter mod at lave et frit tilgængeligt verdenskort, hvor alle kan bidrage. Projektet blev inspireret af behovet for bedre og mere åbne kortdata.

I Danmark har OpenStreetMap også haft en betydelig indflydelse. Fællesskabet har arbejdet hårdt på at kortlægge landet på alle niveauer, fra vejnet og bygninger til naturområder og cykelruter. Frivillige har bidraget med at indsamle og opdatere geografiske data, og det har gjort det muligt for OpenStreetMap at vokse og blive en pålidelig kilde til kortdata i Danmark.

OpenStreetMap i Danmark fortsætter med at udvikle sig og opdateres løbende af frivillige bidragsydere. Det er et levende eksempel på, hvad fællesskabet kan opnå gennem åben data og samarbejde. Du kan også bidrage til OpenStreetMap-projektet ved at deltage i kortlægning og ved at dele dine lokale geografiske oplysninger.