Kvindelige præster i 75 år

Kvindelige præster i 75 år

Kvindelige præster i 75 år. Fredag den 28. april fejrer folkekirken landet over 75-året for ordination af kvindelige præster.

(enkelte stifter har markeringer på andre datoer)

➡️ I Aalborg Stift foregår fejringen i Budolfi Kirke – Aalborg Domkirke og i Folkekirkens Hus. Læs mere her: https://aalborgstift.dk/…/fejring-af-75-aaret-for…

➡️ Ribe Stift inviterer til festgudstjeneste og samtalesalon fredag den 28. april og foredrag og kor-koncert lørdag den 29. april.

Ribe Stifts hjemmeside.

➡️ Folkekirken i Lolland-Falsters Stift inviterer den 28. april til festgudstjeneste i Nørre Ørslev Kirke og foredrag med forfatter, filminstruktør og fortæller Pia Fris Laneth om “Johanne Andersen – Danmarks første kvindelige præst.”

Gudstjeneste og fortælleforedrag med Esther Rützou, forfatter og fortæller i Nørre Ørslev Kirke den 2. maj.

“Et sus af skørter – 75 års jubilæum for kvindelige præster”. Den 10. maj fortæller Pia Fris Laneth om den uforsonlige køns- og kirkepolitiske strid, der kom forud for en af kirkehistoriens største begivenheder.

“Uden begge køn mister man helheden og harmonien” | interchurch.dk Sognepræst Olga Grygorieva Kohen

Lolland Falsters Stifts hjemmeside.

➡️Folkekirken i København inviterer til debatarrangement under overskriften ”Hvad skal vi med kvindelige præster?” i Holmens Kirke den 28. april og festgudstjeneste i Københavns Domkirke 30. april

Nyheder fra Københavns Stift

➡️ Viborg Stift inviterer til jubilæumsfejring for 75 året for kvindelige præster den 11. juni, hvor blandt andet sognepræst Inge Marie Kirketerp Hansen indtager talerstolen.

Nyheder fra Viborg Stift

➡️Helsingør Stift inviterer 29. april til fejring af 75-året for kvindelige præster i folkekirken ved fernisering på portrætudstillingen PRÆST><KVINDE i Helsingør Domkirke.

Nyheder fra Helsingør Stift

➡️Folkekirken i Østjylland har festgudstjeneste i Aarhus domkirke og foredrag den 28. april med lektor og phd. Marie Vejrup Nielsen og afdelingsleder i FUV Birgitte Graakjær Hjort. Læs mere på Aarhus Stifts hjemmeside.

➡️Roskilde Stift holder 28. april en særlig andagt i domkirken og efterfølgende foredag ved Lisbeth Foss.

Nyheder fra Roskilde Stift

➡️ Fyens Stift inviterer til festgudstjeneste, bogudgivelse og fortælleforestilling om splittelse d. 28 april i Odense Domkirke. Biskop over Fyens Stift Mads Davidsen prædiker ved festgudstjenesten.

Nyheder fra Fyens Stift

➡️ Haderslev Stift afholder en højskoledag på Højskolen Snoghøj den 22. april. Gennem forskellige oplægsholdere vil der blive set på betydningen af, at der kom kvindelige præster i folkekirken, historisk og nutidigt.

Haderslev Stift

Fejring af 75-året for kvindelige præster