Ukraine og folkekirken

Ukraine og folkekirken

Ukraine og folkekirken er på dagsordenen i “Sammen om Ukraine”.

Fra 16. august til 6. september en webinarrække give dig mulighed for at lære Ukraines historie og kultur bedre at kende, høre hvordan det står til med de ca. 37.000 ukrainere, som er kommet til Danmark siden krigens begyndelse, og høre hvordan kirken kan engagere sig i arbejdet med Ukraine og ukrainere. Webinarene henvender sig til dig, som er nysgerrig på at vide mere, eller som har et engagement med ukrainere, om det er gennem dit arbejde eller som frivillig. Med bl.a. Emil Bjørn Hilton Saggau og Zhanna Shevchenko

Webinarer om Ukraine og folkekirken

I denne webinarrække vil du have mulighed for at lære Ukraines historie og kultur bedre at kende, høre hvordan det står til med de ca. 37.000 ukrainere, som er kommet til Danmark siden krigens begyndelse, og hvordan kirken kan engagere sig i arbejdet med Ukraine og ukrainere. Webinarene henvender sig til dig, som er nysgerrig på at vide mere, eller som har et engagement med ukrainere, om det er gennem dit arbejde eller som frivillig. 

Det er ikke nødvendigt at deltage i alle webinarer, så du kan udvælge dem, som du har lyst til at deltage i. 

Ukraines historie 

16. august klokken 16.00-17.00. 

Afholdt af: Historiker Johannes Wamberg Andersen, som har været bosat en årrække i Ukraine. 

Religion og kultur i Ukraine 

23. august klokken 16.00-17.00. 

Afholdt af: Emil Saggau (Ph.d., forsker ved Lunds Universitet og gæsteforelæser ved det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet, med speciale i den ortodokse kirke) 

Webinaret vil tage udgangspunkt i den nuværende kirkepolitiske virkelighed, men vil også forklare rødderne hertil. 

Ukrainere i Danmark 

30. august klokken 16.00-17.00. 

Afholdt af: Viktoria Mortensen (Koordinator for ukraineindsatsen i Folkekirkens Migrantsamarbejde)

Vicka vil fortælle, hvad det er for en befolkningsgruppe, der er kommet til Danmark, hvad de kulturelle ligheder og forskelle er, hvilke udfordringer vi kan møde, og hvordan kan vi bedst målretter et arbejde med ukrainere. 

Kirkens engagement 

6. september klokken 16.00-17.00. 

Afholdt af: Viktoria Mortensen og Zhanna Shevchenko, som er grundlægger af Bevar Ukraine. 

Webinaret vil behandle følgende spørgsmål: Hvordan har kirken reageret på den største flygtningestrøm siden 2. verdenskrig? Hvilken rolle kan kirken spille, og hvad er kirkens udfordringer i mødet med ukrainere, som primært er ortodokse?

3TILBUD-ANNONCE