Åben kirke i Nyborg efter togulykke

Fem beredskabspræster var del af katastrofeberedskabet på evakueringscenteret, som kort efter ulykken på Storebæltsbroen åbnede i Nyborg. Tirsdag og onsdag er Nyborg Kirke åben for alle, der vil mindes og søge trøst efter ulykken, som kostede otte mennesker livet.

Nyborg Kirke er åben tirsdag og onsdag den 8. og 9. januar, og onsdag er der desuden aftensang ved biskop Tine Lindhardt. Tirsdag og onsdag eftermiddag vil der i Nyborg Kirke blive spillet stille musik, man kan tænde et lys, lægge blomster, skrive i en bog, sidde på en bænk i stille eftertanke eller drikke en kop kaffe. Flere af Nyborg Kirkes præster er til stede i kirken, og de er til rådighed, hvis man ønsker at tale med en præst. 

Ved aftensangen onsdag bliver der sunget salmer, læst tekster fra Bibelen, biskop Tine Lindhardt holder en kort prædiken, der bedes Fadervor og Velsignelsen lyses. 

– Når livets skrøbelighed i et splitsekund kommer så alt for tæt på, bliver vi rystede. Og her viser erfaringen, at det kan være godt at søge sammen, synge sammen og høre ord, man ikke kan sige sig selv. Det kan styrke og trøste, siger biskop Tine Lindhardt, som står for aftensangen i Nyborg Kirke på onsdag. 

Både ”Åben Kirke” og aftensang er for alle, der føler sig berørte af togulykken på Storebælt. 

”Åben kirke” i Nyborg Kirke: Tirsdag den 8. januar kl. 13 – 18 og onsdag d. 9. januar kl. 13 – 18.30. Aftensang i Nyborg Kirke Onsdag d. 9 januar, kl. 19.30. 

Udgivet i Nyt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Dine kommentarer hjælper os med at forbedre vores produkter og tjenester, så vi bliver ved med at registrere dem. Vi bruger kommentaren også til fremtidig reference. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Vi beholder dit navn, så vi kan kommunikere med dig. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.
Vi opbevarer din e-mail, så vi kan kommunikere med dig . For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Vi opbevarer din webadresse på din hjemmeside, så vi kan kommunikere med dig om vores produkt og tjenester. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

%d bloggers like this: