Danske Kirkers Råd svindel – mister en million kroner via mails

Danske Kirkers Råd svindel for knapt en million kroner skete i løbet af sommeren 2019.

På Danske Kirkers Råds hjemmeside kan man læse om hændelsen

I løbet af sommeren blev en mangeårig økonomimedarbejder i Danske Kirkers Råd narret til at overføre tre store beløb til udlandet i den tro, at det var generalsekretæren, der pr. mail krævede beløbene overført. Selv om økonomimedarbejderen bad om bilag og forklaring på, hvad pengene skulle bruges til, blev han blot beordret til straks at overføre pengene og gjorde det. Desværre krævede Danske Kirkers Råds bank ikke yderligere attestation eller bremsede de pågældende overførsler, som ellers var usædvanlige. 

siger biskop Peter Fischer-Møller som er formand

Danske Kirkers Råd svindel på knap en million kroner betyder at pengekassen nu kun er halv fuld. Budgettet er på 1,8 mio. kroner (2018).

Hvad kan kirker gøre for at undgå svindel. Læs om sikkerhed for hjemmesider.

Det er naturligvis en meget alvorlig situation, men truer dog ikke vores mulighed for at fortsætte arbejdet.

siger biskop Peter Fischer-Møller som er formand

Danske Kirkers Råds hjemmeside

Danske Kirkers Råds arbejde bygger på stor gensidig tillid både i medarbejdergruppen og mellem partnerne. Det er desværre denne tillid, der har muliggjort svindlen. Vi ønsker fortsat at have tillid til hinanden internt og til vores samarbejdspartnere, men vores råd til andre kirkesamfund og lignende organisationer er straks at indføre procedurer, der mindsker sårbarheden overfor forsøg på svindel.

siger biskop Peter Fischer-Møller som er formand
3TILBUD-ANNONCE