Et hjerte, der skriger

Et hjerte, der skriger

Et hjerte, der skriger er temaet for gudstjenesten, gæsten og prædikenen.

DR1 | FRA 10:00 – 11:00 Søndag den 22. januar i Sorgenfri Kirke

Mister livet sin mening, når ulykken rammer? Musiker Kenneth Thordal blev ramt af den største ulykke, da han mistede sin datter. Han brugte musikken til at udtrykke sin sorg på den måde, han kunne bedst. Kenneth Thordal er gæst, når præst ved Sorgenfri Kirke Ane Sofie Lindegaard taler meget personligt om oplevet meningsløshed i dagens gudstjeneste.

Et hjerte, der skriger -prædiken

Prædikenen over teksten fra Salmernes Bog

Salme 22

Min Gud, min Gud! Hvorfor har du forladt mig?
Du er langt borte fra mit råb om hjælp og fra mit skrig.
Min Gud, jeg råber om dagen, men du svarer ikke,
og om natten, men jeg finder ikke ro.
Jeg er en orm, ikke en mand,
en skændsel for mennesker, foragtet af folk.
Alle, der ser mig, spotter mig,
de vrænger mund og ryster på hovedet
Det var dig, der hjalp mig ud af moders liv
og gav mig tryghed ved moders bryst.

Min Gud, hvorfor har du forladt mig?

Efterladt mig med Døden. Den står som en ulv i stuen – altid på spring. Ensomheden suser i knoglerne. De andre sidder bag lukkede døre, indhyllet i skærmens blå lys. Jeg er en forstyrrelse. En ubuden gæst. Raketterne skriger på den mørke himmel, selvom det er flere dage derpå. Som de sidste krampetrækninger af det år, der er gået – uendeligt langt og alligevel kort som et stjerneskud på himlen.

Heller ikke i dag kan jeg mærke mine drømme eller længsler. Min lyslampe kan ikke udvirke mirakler og dog har jeg stirret ind i den hele dagen.

Læs prædikenen

Musiker Kenneth Thordal

Et hjerte, der skriger - Kenneth Thordal
Et hjerte, der skriger – Kenneth Thordal DR foto
Vi slår døden lidt i hjel
Sorgen fri kirke Alter foto Jens Kinkel
Sorgen fri kirke Alter foto Jens Kinkel

Sorgenfri kirke

Husk søndag!

Få information om gudstjenester i kirker, på TV, radio, online.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

3TILBUD-ANNONCE