Julekalenderens historie

Julekalenderens historie har en lang historie, der faktisk begynder i Tyskland for mere end 100 år siden. Det siges, at den første julekalender blev opfundet cirka i år 1850. Oprindeligt var det en simpel papkalender med små billeder bag hver låge. Men med tiden udviklede kalenderen sig, og der begyndte at være små gaver eller chokoladefigurer gemt bag hver låge i december.

Julekalendere på TV 2023

I Danmark har julekalenderen traditionelt 24 låger, der passer perfekt til at tælle ned til juleaften. Men i England og mange andre lande er der faktisk 25 låger, da de fejrer julen den 25. december om morgenen. Børnene elsker julekalenderen, for den hjælper dem med at vente tålmodigt på den magiske aften den 24. december.

https://kirker.dk/jul/sigurds-julekalender/

Adventskalender

Julekalenderens historie med mange forskellige typer julekalendere

Allerede fra gammel tid har der eksisteret en tradition med at markere dagene frem mod jul. Nogle steder blev der tegnet en kridtstreg på døren hver dag i december, og man tændte stearinlys for at symbolisere dagene. Andre lavede små papirstjerner med bibelske tekster, der blev hængt på et juletræ. Disse tekster blev læst op for familien hver dag, inden de blev hængt på træet. Det var en måde at forberede sig på julen, hvor Jesus blev født.

Grøn julekalender

Mange forskellige typer julekalendere er blevet skabt gennem tiden. Nogle forestiller kirker eller vinterlandskaber, mens andre ligner små landsbyer med nisser. Der er endda julekalendere, der fungerer som et lotteri, hvor hver låge udgør en lodseddel. På den måde kan man støtte en god sag ved at købe en julekalender og have chancen for at vinde en gave eller en hyggelig julepose fyldt med chokolade og julegodter.

Julekalenderen er en fantastisk tradition, der gør ventetiden på julen endnu mere magisk og hyggelig for både børn og voksne.

Husk søndag!

Få information om gudstjenester i kirker, på TV, radio, online.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.