Klimaforandringer bekymrer danskere

Klimaforandringer bekymrer danskere

Klimaforandringer bekymrer danskere. Fire ud af fem danskere giver udtryk for deres bekymring. De ekstreme oversvømmelser i Norge, skovbrandene i Grækenland og den ødelæggende tørke på Afrikas Horn, bidrager til denne bekymring.

Fattige lande rammes hårdt

Generalsekretæren for Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, deler denne bekymring. Hun påpeger, at de fattigste lande rammes hårdest af klimaforandringerne, hvilket fører til sult og flygtningekriser. Hun understreger vigtigheden af at hjælpe disse lande med at tilpasse sig klimaforandringerne. Det kan ske gennem investeringer i klimatilpassede afgrøder, adgang til regnvand, varslingssystemer og beskyttelse mod ekstremt vejr.

Ifølge en undersøgelse fra Epinion mener mere end 60 procent af danskerne, at vi har et særligt ansvar for at hjælpe fattige lande i denne henseende.

Klimaforandringer bekymrer danskere – det går for langsomt

Det står klart, at reduktion af vores udledninger ikke er tilstrækkeligt. Vi er nødt til at tilpasse os den nye virkelighed og handle hurtigt og effektivt. Danskerne viser en voksende villighed til at påtage sig et større ansvar for klimakrisen. F.eks. ved at ændre forbrugsvaner til mere bæredygtige alternativer som at købe genbrugstøj, spise mere plantebaseret mad og begrænse antallet af flyvninger.

Denne villighed til omstilling afspejler sig også i en skærpet efterspørgsel på ambitiøse klimapolitiske ambitioner fra politikerne. Hele 70 procent af danskerne siger, at de allerede stemmer eller overvejer at stemme på partier, der er villige til at føre en ambitiøs klimapolitik.

Sårbare befolkninger rammes hårdt

Birgitte Qvist-Sørensen påpeger, at det internationale samfund må og skal tage ansvar for at hjælpe de mest sårbare befolkninger med at tilpasse sig de alvorlige udfordringer. Danskerne er klar til at påtage sig mere ansvar og kræver handling i lyset af den brændende verden.

Håb for klima fra kristen teologi
3TILBUD-ANNONCE