Fredsgudstjenester for Ukraine

Fredsgudstjenester for Ukraine

Fredsgudstjenester for Ukraine i mange kirker i hele landet den 24. februar

23. feb. kl. 20.30, Skt. Ansgars kirke – den katolske domkirke. Økumenisk gudstjeneste med deltagelse af den katolske biskop Czeslaw Kozon og Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen. 

Viborg Domkirke. I anledning af etårsdagen for den russiske invasion af Ukraine, afholdes der fredsgudstjeneste i Viborg Domkirke fredag den 24. februar kl. 19.

3TILBUD-ANNONCE

24. feb. kl. 17.00, Aars Rådhus og Aars kirke. Ved Rådhuset for Vesthimmerlands kommune tale ved borgermester Per Bach Laursen. Bagefter går man i fakkeltog fra Rådhuset til Aars kirke. Kl. 17.30 i Aars kirke er der gudstjeneste, taler ved sognepræst Jens Jakob Jensen, der vil også være musik, stilhed, bøn og lystænding for fred i Ukraine. 

24. feb. Kl. 17.00, Roskilde Domkirke. Gudstjeneste for fred. Bøn for Ukraine og for krige og konflikter andre steder i verden. Musik, bønner, refleksioner. Medvirkende: Domprovst Anne-Sophie Olander Christianen, sognepræst Poul Kofoed Christiansen samt forfatter Jens Christian Grøndahl.

Espe, Vantinge og Hillerslev kirker 

Fredsgudstjeneste fredag d. 24. februar kl. 19 i Hillerslev kirke, hvor vi vil markere dagen. Her vil være mulighed for at tænde lys, bede en bøn for dem i nød eller en bøn for fred, og sammen vil vi synge forskellige sange og salmer.

Køge Kirke Sankt Nicolai Gudstjeneste for fred og håb på etårsdagen for krigen i Ukraine 24. februar kl. 17.00 i Køge Kirke på både dansk og ukrainsk.

Folketinget viser støtte til Ukraine med gudstjeneste i Holmens Kirke 24. februar

Tårnet over Christiansborg bliver lyst op i gult og blåt

For at understrege Folketingets opbakning til Ukraine og støtte til det ukrainske folk markerer Folketinget årsdagen med en gudstjeneste i Holmens Kirke.

H.K.H. Kronprins Frederik og H.K.H. Kronprinsesse Mary vil være til stede ved arrangementet. Derudover deltager statsminister Mette Frederiksen, Folketingets formand Søren Gade, den ukrainske ambassadør Mykhailo Vydoinyk, medlemmer af Folketinget og inviterede gæster.

Læs mere om gudstjenesten i Holmens kirke

Ukraine og Folkekirkens Mellemkirkelige Råd

Ukraine | interchurch.dk Folkekirkens Mellemkirkelige råd har en masse tips til fredsgudstjenester.

Her kan du læse om materialer, ressourcer og kirkelige tiltag i Danmark og internationalt som reaktion på Ruslands invasion af Ukraine. Desuden kan du finde liturgi og bønner hvis du skal holde forbønsgudstjeneste eller bede for fred i Ukraine. 

Sådan kan man i kirken markere årsdagen for invasionen 

Gudstjenesteliturgi for markering af årsdagen 24. februar

Oversigt over gudstjenester eller markeringer i forbindelse med årsdagen for invasionen af Ukraine

Kirkerne i Ukraine

Åben kirke – tænd et lys for fred
Sted: Halskov Kirke
Tid: 24.2.23 kl. 14:00

24. feb. kl. 19.00, Skt. Mikkels Kirke, Slagelse. Andagt for fred. 

24. feb. kl. 19-22, Aarby Kirke, Kalundborg. Vi tænder lys for Ukraine. Natkirke arrangeret af konfirmander sammen med præst og organist. 

Hillerslev KirkeSimon Langeskov Jylov24/02 -23 19:00Gudstjeneste hvor vi markerer Ruslands invasion af 

Freds- og forbønsgudstjeneste i Helsingør Domkirke


Helsingør Domkirke, Sankt Olai Kirke
Tid: 24.2.23 kl. 17:00

Gudstjeneste med lystænding og forbøn fredag 24. februar kl. 17.00.
På årsdagen for invasionen i Ukraine afholdes freds- og forbønsgudstjeneste i Domkirken.
Her kan vi sammen udtrykke fortvivlelse over krigens brutalitet, bede for fred og udtrykke solidaritet med krigens ofre. Gudstjenesten tilrettelægges i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, der som konsekvens af krigen, har intensiveret arbejdet i Ukraine og oprettet kontorer i Kyiv og Lviv.
”Som kirke har vi en særlig rolle i situationer, hvor folk føler sig magtesløse og der er behov for at holde fast i et trodsigt håb om fred,” siger Peter Birch.
Церковне богослужіння та молитва за мир в Україні! Адреса: Церква м.Хелсінгьор,Sct. Anna Gade 12,3000 Helsingør! 24 лютого 2023 р. о 17.00 год. У річницю вторгнення в Україну єпископ Пітер Бірч відправляє молебню за мир і заступництво в соборі м.Гельсінгьора. Сподіваємося, що багато хто відвідає службу, де ми зможемо разом висловити свій переживання та відчай з приводу жорстокості війни, помолимося за мир і висловимо нашу солідарність із жертвами війни. Виступатимуть українські співаки та музиканти. Служба організована у співпраці, зокрема, з ,,Народна церковна допомога,, ,  яка внаслідок війни активізувала свою працю в Україні і створила представництва в Києві та Львові. Сподіваємось побачити Вас!
Peter Birch, biskop og Eva Tøjner Götke, domprovst
Helsingør Domkirke

Gudstjeneste
Sted: Næsbyhoved-Broby Kirke
Tid: 24.2.23 kl. 17:00

Fredsgudstjeneste i Hørsholm kirke

Anden gudstjenesteHørsholm KirkeKristian von Späth24/02 -23 17:00Fredsandagt med forbøn for Ukraine. Der er gået et år og krigen fortsætter med en forfærdelig brutalitet, millioner døjer under konsekvenserne og millioner er drevet på flugt. Men vi skal ikke opgive håbet. Lad os på årsdagen for invasionen mødes i kirken til en stille stund, hvor vi kan tænde lys og synge og bede for freden! Det ville glæde os at se ukrainere, danskere og enhver, uanset nationalitet, der vil vise sin solidaritet med krigens ofre. Det bliver ikke en lang gudstjeneste, men snarere en kortere andagt. Men der bliver salmer, bibellæsning og bøn både på dansk, russisk og ukrainsk. Kirkens kor synger hymner fra den ortodokse kirkes liturgi på dansk og sognepræst Kristian von Späth messer fredslitaniet på kirkeslavisk. Husk at alle gudstjenester er i Sognegården, da kirken er under renovering.

På årsdagen for Ruslands invasion af Ukraine

Halskov KirkeAnne Kathrine Pontoppidan Clausen24/02 -23 14:00I anledning af årsdagen for Ruslands invasion af Ukraine holdes kirken åben for alle, der gerne vil tænde et lys for fred
Sankt Nicolai Kirke24/02 -23 17:00Gudstjeneste for fred og håb på etårsdagen for krigen i Ukraine 24. februar kl. 17.00 i Køge Kirke på både dansk og ukrainsk
Fanefjord KirkeTina Preus Hansen24/02 -23 17:00Markering af Ruslands invation af Ukraine Fredsgudstjeneste i Fanefjord Kirke – markering af årsdagen for Ruslands  invasion af Ukraine. Fredag 24. februar 2023 kl. 17:00. På denne dag vil kirken markere håb om fred i verden og ikke mindst i Ukraine. At der er håb også der, hvor vi ikke lige kan se det. Vi vil tænde lys, hører gode ord, lytte til smuk musik og spise en let anretning sammen. Nyt håb at leve videre på. Alle er velkomne.     På vegne af præsterne Therese        Nielsen, Vordingborg Kirke og     Tina Preus Hansen, Fanefjord og     Bogø Kirker.

Andagter og fredsgudstjenester den 24. februar


Ukraine – et år efter – via ord, musik og teater / Україна – рік потому – через слово, музику, поезiю та театр
Sted: Frederiksholm Kirke
Tid: 24.2.23 kl. 17:00


Gudstjeneste for Ukraine
Sted: Sankt Nicolai Kirke Køge
Tid: 24.2.23 kl. 17:00


Andagt i anledning af 1-årsdagen for krigen i Ukraine
Sted: Vor Frue Kirke i Nyborg

ANDAGT I ANLEDNING AF 1-ÅRS DAGEN FOR KRIGEN I UKRAINE Fredag d. 24. februar 2023 er det et år siden Ukraine blev invaderet og angrebet af Rusland. I den anledning afholder netværk for ukrainske flygtninge på Østfyn sammen med Nyborg Kirke en andagt, der er åben for alle.
Læs mere: nyborgsogn.churchdesk.com/event/16663279
Sognepræst Christian von Tangen Sivertsen

Tid: 24.2.23 kl. 17:00


Fredsgudstjeneste ved Søren Sievers på årsdagen for invasionen af Ukraine
Sted: Margrethekirken
Tid: 24.2.23 kl. 17:00

Flere fredsgudstjenester for Ukraine


Fredsgudstjeneste
Sted: Fanefjord Kirke
Tid: 24.2.23 kl. 17:00


Fredsandagt
Sted: Hørsholm Kirke
Tid: 24.2.23 kl. 17:00


Bøn om fred i Ukraine
Sted: Sankt Catharinæ Kirke
Tid: 24.2.23 kl. 17:45


Fredsgudstjeneste – markering af årsdagen for Ruslands invasion af Ukraine
Sted: Hillerslev Kirke
Tid: 24.2.23 kl. 19:00


Fredsgudstjeneste for Ukraine
Sted: Frederiksborg Slotskirke
Tid: 24.2.23 kl. 19:00


Freds- og forbønsgudstjeneste for Ukraine / Michael Rønne Rasmussen
Sted: Vejleå Kirke
Tid: 25.2.23 kl. 16:00

Anden gudstjenesteVejleå KirkeMichael Rønne Rasmussen25/02 -23 16:00I anledning af årsdagen for udbruddet af krigen i Ukraine den 24. februar 2021, bidrager kirkerne i Ishøj med en særlig gudstjeneste med bøn for befolkningen i Ukraine og med medvirken af herboende ukrainere. I ugen 20.? 26. februar sætter hele Ishøj fokus på Ukraine. Der bliver særlige aktiviteter i Kulturium og indsamling til Ishøjs polske venskabsby Trzebinia, hvor der bor mange ukrainske flygtninge. Ved gudstjenesten medvirker Michael Rønne Rasmussen, sognepræst i Ishøj og Mykola Bychok, Præst i Den Ukrainsk Ortodokse Kirke. Desuden medvirker Inna Hansen, tolk, og et kor bestående af flygtninge fra Ukraine.

Udby kirke ved Holbæk kl. 19 Vesper og viser

DONA NOBIS PACEM – Skænk os fred Vesper og Viser i fredens tegn: Efterfølgende er der fællessang, fællesskab og fredags- bar i Huset på Næsset. I kirken vil vi bede for fred, for at retfærdigheden må sejre, for de uskyldigt lidende, for lindring og helbredelse blandt de sårede og for trøst til de efterladte. Vi har inviteret herboende ukrainere til at deltage i gudstjenesten.Kl. 19.00 i Udby KirkeKl. 20.00 i Huset på Næsset
Læs mere: www.kirkernepaatusenaes.dk/event/14989582

24. feb. kl. 18.00, Skt. Mortens Kirke i Næstved. Flere af bykirkernes præster medvirker.

Maribo Domkirke og mange flere

24. feb. kl. 15.30, Maribo domkirke. Freds- og forbønsgudstjenste. Olga Kohen er liturg (præst i folkekirken, født og opvokset i Ukraine). Biskop Mariane Gaarden medvirker. 

24. feb. Kl. 19.00, Sct. Norberts Kirke (Katolsk kirke) Ukrainskfødte Vasyl Tykhovych er præst. Deltagelse af biskop Marianne Christiansen.

24. feb. kl. 19.30, Skjern Kirke. Freds- og forbønsgudstjeneste. Biskop Elof Westergaard deltager, og ukrainere læser bønner op. 

Andre Ukraine gudstjenester

Ukraine kirke i fare

Ukraine pige synger Let it go i bombe shelter

Husk søndag!

Få information om gudstjenester i kirker, på TV, radio, online.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.